Procesverbetering

Wilt u de interne processen verbeteren, zoals het inkoopproces of de HR processen? Werkt u op bepaalde gebieden ad hoc en zou u het wat meer willen stroomlijnen? Werkt u in een matrixorganisatie en wilt u de samenwerking tussen afdelingen verbeteren? Door het inzetten van procesverbeteringstrajecten kunt u situaties verhelderen, efficiencyvoordelen behalen, risico’s beheersen en de (interne) klant beter bedienen.

Proces “health check”

Heeft u behoefte aan een korte doorlichting van een proces? Dit begint met een intake: wat wilt u met het proces bereiken? Hoe meet u dat? Wie zijn de (interne) klanten? Ik houd interviews met de medewerkers die bij het proces betrokken zijn, analyseer beschikbare data en faciliteer workshops. Op basis van de verzamelde informatie beschrijf ik het huidige proces en adviseer ik hoe het proces verbeterd kan worden. Samen maken we een concreet actieplan dat u met uw team verder kunt implementeren. Indien gewenst kan ik ook de implementatie begeleiden.

Ontwerp en implementatie nieuwe processen

Wilt u ondersteuning voor een project waarbij u één of meerdere processen opnieuw wilt inrichten? Misschien is de situatie veranderd, lopen bepaalde processen niet soepel, of heeft u ervoor gekozen een nieuw software pakket te implementeren. Ik bied ondersteuning op onder meer de volgende gebieden: project management, proces design workshops, review en testen van nieuwe processen en procesbeschrijvingen (flowcharts, procedures etc.) en de implementatie van de nieuwe processen.

Training en coaching

Bij een (proces-) verandering is het belangrijk dat de betrokken managers en medewerkers de benodigde kennis en competenties hebben om in de nieuwe situatie succesvol te zijn. Ik breng de leerbehoeftes in kaart en maak een ‘leerplan’ om de medewerkers op het gewenste niveau te brengen. Ik help u ook graag bij het ontwikkelen, organiseren en geven van trainingen. Dit kan bestaan uit verschillende soorten trainingen, zoals online, virtueel en classroom.

Mijn aanpak

  • Ik lever altijd maatwerk, omdat geen enkele organisatie hetzelfde is.
  • Ik heb aandacht voor het hele plaatje.
  • Ik werk samen met uw medewerkers en neem ze mee in het veranderingsproces.
  • Ik stimuleer “out of the box” denken en openheid voor veranderingen.
  • Ik gebruik operational audit en Lean technieken in combinatie met diverse business en HR modellen.
  • Bij trainingen heb ik aandacht voor het gehele leerproces: inspireren van uw medewerkers, overdracht van kennis, oefenen in de praktijk en borgen van het geleerde.
  • Ik heb een gestructureerde en mensgerichte aanpak en werk in het Engels en Nederlands.

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op. Ik hoor het graag.

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in.

+31 (0)6 51 244 355info@about-people.nl